nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Skarpare översyn

Regeringen har gett Statskontoret i uppgift att genomföra en översyn av hur miljöövervakningssystemet kan effektiviseras.

  • Annons 1

Statskontoret ska lämna förslag på hur miljöövervakningssystemet kan bli bättre. Anledningen är att systemet upplevs som komplext, med många aktörer på olika nivåer, samtidigt som det ställs nya krav på övervakning.

– Det handlar om en långsiktig verksamhet som behöver stabila ekonomiska villkor. De svenska mätseriernas längd är i många fall unika i världen. Min förhoppning är att Statskontorets analys kan peka på dolda effektivitetsvinster. Deras analys av ett utökat sektorsansvar skulle också kunna öppna dörren för nya finansieringslösningar, säger miljöminister Lena Ek i ett pressmeddelande från Miljödepartementet.

Statskontoret ska redovisa uppdraget för regeringen den 30 mars nästa år.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.