nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Skarpare översyn

Regeringen har gett Statskontoret i uppgift att genomföra en översyn av hur miljöövervakningssystemet kan effektiviseras.

  • Annons 1

Statskontoret ska lämna förslag på hur miljöövervakningssystemet kan bli bättre. Anledningen är att systemet upplevs som komplext, med många aktörer på olika nivåer, samtidigt som det ställs nya krav på övervakning.

– Det handlar om en långsiktig verksamhet som behöver stabila ekonomiska villkor. De svenska mätseriernas längd är i många fall unika i världen. Min förhoppning är att Statskontorets analys kan peka på dolda effektivitetsvinster. Deras analys av ett utökat sektorsansvar skulle också kunna öppna dörren för nya finansieringslösningar, säger miljöminister Lena Ek i ett pressmeddelande från Miljödepartementet.

Statskontoret ska redovisa uppdraget för regeringen den 30 mars nästa år.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Kemikalieinspektionen försvarar beslut om bekämpningsmedel

Myndigheten försvarar det kritiserade beslutet om att tillåta växtskyddsmedlet Gaucho i sockerbetsodlingar. Dispensen för medlet som innehåller neonikotinoider gäller i fyra månader under våren 2019 och kan skada bin.

  • Annonskod Huvudspalten 4