nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Skarpare översyn

Regeringen har gett Statskontoret i uppgift att genomföra en översyn av hur miljöövervakningssystemet kan effektiviseras.

  • Annons 1

Statskontoret ska lämna förslag på hur miljöövervakningssystemet kan bli bättre. Anledningen är att systemet upplevs som komplext, med många aktörer på olika nivåer, samtidigt som det ställs nya krav på övervakning.

– Det handlar om en långsiktig verksamhet som behöver stabila ekonomiska villkor. De svenska mätseriernas längd är i många fall unika i världen. Min förhoppning är att Statskontorets analys kan peka på dolda effektivitetsvinster. Deras analys av ett utökat sektorsansvar skulle också kunna öppna dörren för nya finansieringslösningar, säger miljöminister Lena Ek i ett pressmeddelande från Miljödepartementet.

Statskontoret ska redovisa uppdraget för regeringen den 30 mars nästa år.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Vegetariskt valgodis från Alliansen

Alliansens förslag till klimat- och miljöpolitik domineras av morötter, alltså stöd av olika slag, som bonus för miljöbilar. Därmed har Moderaternas politik fått stort genomslag. Med ett grönt spår för företagande, får även Centerpartiets politik genomslag, medan några av Liberalernas och Kristdemokraternas hjärtefrågor fått stryka på foten.