nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Skanska startar enhet för grönt byggande

  • Annons 1

Skanska Green Business är namnet på den globala enhet för grönt byggande som byggkoncernen startar den 1 december med bas i Stockholm. Tanken är att avdelningen ska stötta företagets verksamheter i världen med att sprida och kommersialisera teknik och affärsmodeller för miljöanpassat byggande.

– Vi ser redan idag en växande efterfrågan och miljön kommer att vinna på att fler kunder snabbt får tillgång till moderna gröna lösningar. Samtidigt ser vi för Skanskas del en mångiljardmarknad framför oss med goda tillväxtmöjligheter, säger Skanskas vd Johan Karlström.

I ett pressmeddelande skriver företaget att man vill ”vässa det gröna erbjudandet”. Det kan bland annat innebära ett avtal med kunden om att löpande anpassa fastigheter för att de ska hänga med i utvecklingen kring energieffektivitet.

Cecilia Fasth blir chef för enheten och får därmed titeln Green Business Officer.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.