nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Skanska satsar på energieffektivitet

  • Annons 1

Skanska ansöker om att blir EU Greenbuilding partner på företagsnivå vilket innebär att minst 75% av de nya byggnader som utvecklas uppfyller kraven om minst 25% lägre energianvändning än myndighetskraven.

Under året har fyra av Skanskas kontorsfastigheter fått EU stämpeln Greenbuilding; Sturegatan i Sundbyberg, Projekt Gårda i Göteborg, samt Citykajen och Österport i Malmö. Ansökningar är på gång för ytterligare ett flertal fastigheter, däribland Tower i Köpenhamn och Linhtulahti i Helsingfors.

– Vår GreenBuilding portfölj har under året ökat i snabb takt och beslut är nu taget att samtliga av våra nya kontorsprojekt ska utvecklas och byggas enligt Greenbuilding, säger Hans Wallström miljöchef på Skanska kommersiell utveckling i norden.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Skalbagge löser utsläppsproblem från dieselmotorer

Forskare vid Lunds Tekniska Högskola har i samarbete med Swedish Biomimetics 3000 utvecklat en ny reningsteknik som tar bort de skadliga kväveoxiderna, NOx, ur dieselmotorns avgaser. Detta med hjälp av en ovanlig insekt.