nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Skanska satsar på energieffektivitet

  • Annons 1

Skanska ansöker om att blir EU Greenbuilding partner på företagsnivå vilket innebär att minst 75% av de nya byggnader som utvecklas uppfyller kraven om minst 25% lägre energianvändning än myndighetskraven.

Under året har fyra av Skanskas kontorsfastigheter fått EU stämpeln Greenbuilding; Sturegatan i Sundbyberg, Projekt Gårda i Göteborg, samt Citykajen och Österport i Malmö. Ansökningar är på gång för ytterligare ett flertal fastigheter, däribland Tower i Köpenhamn och Linhtulahti i Helsingfors.

– Vår GreenBuilding portfölj har under året ökat i snabb takt och beslut är nu taget att samtliga av våra nya kontorsprojekt ska utvecklas och byggas enligt Greenbuilding, säger Hans Wallström miljöchef på Skanska kommersiell utveckling i norden.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.