nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Certifieringen gäller för kontorsfastigheten Epic på Universitetsholmen i Malmö.

Skanska först i Norden med hälsocertifierat kontor

Som första aktör i Norden har Skanska tagit emot en precertifiering enligt Well. Certifieringen innebär ett helhetstänk kring hur människor påverkas av den byggda miljön där de befinner sig.

  • Annons 1

Well är en ny internationell forskningsbaserad certifiering. Systemet utgår ifrån hur den byggda miljön påverkar oss människor och förenar bästa praxis inom design och konstruktion.

Certifieringen gäller för kontorsfastigheten Epic på Universitetsholmen i Malmö. Fastigheten har utformas med människors hälsa och välmående i fokus där det hälsosamma valet ska vara det självklara valet.

Det handlar exempelvis om att trappan är inbjudande och väl synlig samt fokus på dagsljus och grönska inomhus. På entréplan finns cykelhotell, duschar och omklädningsrum med handduksservice. Sammantaget är det hundratalet parametrar som utvärderas inom områden som ljud, ljus, luft, grönska inomhus och möjlighet till motion.

– Det finns ett helhetstänk i Well som utgår från hur kroppen påverkas av den byggnad man befinner sig i. Det handlar i grunden om hur man vårdar sin viktigaste tillgång, nämligen sina medarbetare, säger Stefan Andersson, projektchef Epic för Skanska Öresund.

Kommentarer

1 reaktion till “Skanska först i Norden med hälsocertifierat kontor”

  1. Rafael Ospino skriver:

    Vänta nu – var det inte Castellum som var först ut med sitt Eminent i Hyllie? http://fastighetstidningen.se/forst-ut-i-norden-med-certifierat-valbefinnande/

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny plan för att förbättra EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel

Europaparlamentet ska förbättra förtroendet för EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel. Parlamentet har bland annat enats om att allmänheten måste ha tillgång till de studier som används i processen med att godkänna bekämpningsmedel.