nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Skanska först med Leed Platinum

Skanskas Malmökontor blir den första befintliga byggnaden i Europa som uppnår Leed Platinum-standard. Närvarostyrd belysning, vindkraft och miljömärkta kontorsmöbler är några av åtgärderna.

  • Annons 1

Renoveringen av regionkontoret Österport i Malmö har lett till ett miljösmartare hus som nu också blir det första i Europa som certifieras på den högsta Leed-nivån för befintliga byggnader. Genom att 100 procent av fastighetens energiförsörjning kommer från vindkraft och med hjälp av närvarostyrd belysning i alla rum har energianvändningen minskat med 34 procent.

– Störst fokus vid utveckling av fastigheter ligger idag på nyproduktion. Här har vi hållbart utvecklat en äldre fastighet där investeringen blir lönsam på kort tid. Därtill tillkommer det extra värde som en miljöcertifiering ger på hyresmarknaden, säger Michael Gustafsson, chef för Green Business, Skanska Sverige.

Fastigheten omfattar 10 000 kvadratmeter och byggdes 1969. Läs mer om åtgärderna som har genomförts i faktarutan härintill.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.