nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Skanska får internationellt Leed-pris

Flera svenska företag jobbar med Leed-modellen för miljöanpassat byggande. Nu får Skanska ett internationellt pris för sitt arbete.

  • Annons 1

Det är den amerikanska organisationen US. Green Building Council som delat ut en rad utmärkelser inom miljöanpassat byggande. Organisationen står bakom certifieringssystemet Leed, som står för Leadership in energy and environmental design.

Skanska fick pris i kategorin privat sektor för ”sitt engagemang att förändra världsmarknaden”. I organisationens pressmeddelande nämns också att byggföretaget har flera Leed-certifierade byggnader och att samtliga av bolagets kommersiella utvecklingsprojekt, som kontorshus och shoppingcenter, ska uppnå Leeds guldnivå.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.