nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Skanska erbjuder andelar i vindkraftverk

  • Annons 1

Skanska erbjuder sina kunder andelar i vindkraftverk genom ett samarbete med energibolaget o2 Vindel. Samarbetet gäller inledningsvis Skanskas koncept för flerbostadshus, Modernahus. Husen är energisnåla i sitt grundutförande och har olika tillval för att ytterligare minska energiförbrukningen, exempelvis extra isolering, återvinning av frånluftsvärme och solfångare för varmvattenuppvärmning.

o2 Vindel uppför och driver vindkraftverk samt producerar el. Andelsägarna är med och finansierar byggandet av vindkraftverk och köper sedan el till självkostnadspris.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4