nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Skånes klimatmål sätter ribban högt

Ett av Skånes delmål inom klimatområdet är att till år 2020 sänka utsläppen av växthusgaser med 30 procent jämfört med år 1990. Det är fem procentenheter högre än det nationella klimatmålet.

  • Annons 1

Länsstyrelsen i Skåne har arbetat fram en särskild klimat- och energistrategi där Skånes unika förutsättningar att minska klimatutsläppen och ställa om energisystemet identifieras. De regionala delmålen rör utsläpp av växthusgaser, energieffektivisering, transporter, förnybar el, biogas och klimatanpassning. De är viktiga steg för att nå det nationella miljökvalitetsmålet, Begränsad klimatpåverkan som ska vara uppnått år 2050.

Beslut till hösten

Flera parter har tillsammans med länsstyrelsen arbetat fram realistiska målsättningar inom klimatområdet. Bland dem finns Energikontoret Skåne, Biogas syd, Region Skånes klimatberedning och flera skånska kommuner. Förslagen kommer att presenteras i juni på Skånes energiting och på Kommunförbundets klimatkonferens i augusti. Förslagen kommer i dagarna att skickas till kommunen för remiss och besluten fastslås till hösten.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.