nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Skåne skapar CSR-nätverk

Stiftelsen TEM har skapat ett nätverk för personer som driver CSR-arbete på sin arbetsplats.

  • Annons 1

Föreningen CSR Forum Sveriges riktar sig till personer som på något sätt arbetar med CSR-frågor. Syftet är att fungera som en plattform för erfarenhetsutbyte och kontaktskapande, skapa förståelse och kunskap för CSR och främja arbetet med CSR-frågor i samhället.

Initiativet till att starta föreningen CSR Forum Sverige kommer från Skånebaserade Stiftelsen TEM.

– Det är många som gärna vill träffa andra som arbetar med CSR-frågor för att utbyta erfarenheter och utveckla CSR-arbetet, säger Iris Rehnström som arbetar på TEM och är sekreterare i den nystartade föreningen. Vi drar nu igång med ett 50-tal medlemmar.

För mer info se: www.tem.lu.se/

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Hemlig klimatdata försvårar omställningen

Klimatdata som inte är offentliga gör att det är svårt att diskutera vilka klimatsatsningar som är bäst. Därmed ökar risken för misstag vid den stora omställningen. Stefan Wirsenius vid Chalmers tekniska högskola är kritisk till att institut och företag inte alltid presenterar sina beräkningar.

Gretaeffekten del av större trend

Hos SAS använder hållbarhetschefen ordet roligt om det stora intresset för klimat som följt av IPCC:s rapport och klimataktivisten Greta Thunbergs inlägg i debatten. Men minskat flygande och ökad efterfrågan för biobränsle bygger på beslut som fattats tidigare än så, enligt fyra företag som påverkas på olika sätt av klimatdebatten.