nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Ska sprida surr i storstaden

Vill du bidra till att öka den biologiska mångfalden och samtidigt sprida lite surr i staden? En ny tjänst erbjuder företag att köpa fadderkupor för att rädda miljön.

  • Annons 1

När biologisk mångfald kommer på tal får allt som oftast binas situation agera talande exempel. Industriell pollinering och människor som får hjälpa till att skaffa bin på egen hand för att få till blomning är skrämmande exempel för utvecklingen av biodiversiteten.

Ett svenskt nystartat företag har kommit på en annorlunda idé i detta spår. Beeurban erbjuder företag i storstäder att köpa bikupor som sedan installeras på företagets område eller på annan lämplig plats. Honungen kommer företaget till del samtidigt som projektet bidrar till att öka bipopulationen i landet. Bakom Beeurban står de två biologerna Josefina Oddsberg och Karolina Lisslö, som har bakgrund inom biodling. De har tidigare bidragit till att installera Stockholms högst belägna bikupa på Kulturhusets takterass i Stockholms innerstad och driver föreningen Parkpollination som ska främja kunskapen om pollinering i grönområden i staden.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Sveriges landsting får 70 procent fossiloberoende personbilsflotta 2019

Miljöfordonsdiagnos nya rapport visar att Sveriges landsting beräknas nå målet 70 procent fossiloberoende personbilsflotta redan i år. Vi börjar därmed närma oss målet om att Sveriges transportsektor ska minska sin klimatpåverkan med 70 procent till år 2030.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Fiskguiden 2019: Här är fiskarna du ska låta simma vidare

WWF:s konsumentguide för fisk och skaldjur är släppt. Den vittnar bland annat om att bestånden hos 4 av 10 av våra vanligaste matfiskar inte mår bra. Miljö & Utveckling listar vilka fiskar du ska undvika i disken.