nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Ska inspirera till hållbar bilism

Kommuner och landsting kan minska miljöpåverkan från trafiken på en mängd olika sätt. Nu kommer Gröna bilister med en handbok med goda exempel. Tesen lyder: Det som redan gjorts med framgång i en kommun kan också göras på andra håll.

  • Annons 1

Utmaning 2020 är en handbok i hållbara trafikläsningar som är baserad på den bästa exemplen från kommuner och landsting. Bland annat har man använt sig av de över 200 kommungranskningar som Gröna Bilister genomförts sedan 2003 när man plockat ut de bästa initiativen. Boken , som är skriven av Mattias Goldmann och Per Östborn vänder sig i första hand till tjänstemän och politiker i kommuner och landsting, som genom att systematiskt använda sig av bokens exempel kan åstadkomma liknande lösningar i sina egna kommuner. Förutom inspirerande exempel innehåller utmaning 2020 en genomgång av relevant lagstiftning, praxis och definitioner.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Så dålig är luften för cykelpendlare i Stockholm

Gång- och cykelpendlare exponeras för stora mängder luftföroreningar under rusningstrafik i Stockholm. Enligt en ny studie av Folksam utsätts de för nästan sex gånger så höga nivåer av luftföroreningar som stockholmare i snitt.