nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Sjunde AP-fonden investerar i miljöteknik

  • Annons 1

Trots lågkonjunktur satsar Sjunde AP-fonden på investeringar i miljöteknik. 1,5 procent av pensionsspararnas kapital, motsvarande 1,5 miljarder kronor, ska skjutas in i onoterade bolag inom den svensk-nordiska miljösektorn, med start till hösten.

Projektet är en del i den satsning som Sjunde AP-fonden påbörjade 2007, och som innebar investeringar på totalt tre miljarder i miljötekniksektorn under en treårsperiod. Hittills har man gjort en del investeringar globalt, men nu tar man alltså sikte på hemmamarknaden.

Enligt vice vd Richard Gröttheim är det särskilt lägligt i dessa tider.

– Vi har ju länge identifierat miljöteknikområdet som något som är bra att investera i. Nu är det också läge värderingsmässigt på grund av krisen, eftersom det generellt sätt är billigare att köpa idag.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4