nr-logo

Hållbarhet i praktiken

klimat
En tredjedel av svenskarna slänger mat som passerat bäst-före-datum utan att kolla om den är okej, enligt en Sifo-undersökning FOTO: Shutterstock

Sju av tio vill handla mer klimatbra mat

Varannan svensk lider av klimatångest och över 70 procent vill bli bättre på att handla mer klimatsmart, visar en ny undersökning genomförd av ICA i samarbete med Kantar Sifo.

  • Annons 1

Enligt undersökningen upplever 42 procent att det är svårt att minska sin negativa klimatpåverkan. ICA har tagit fram ett verktyg, Mitt klimatmål, som är till för att hjälpa och guida alla som vill sänka sitt klimatavtryck genom att handla mat mer medvetet.

Räkna ditt koldioxidavtryck

– Med Mitt klimatmål vill vi göra det så enkelt som möjligt för våra kunder att ta kontroll över sitt klimatavtryck. Tjänsten beräknar vilket koldioxidavtryck kundens matinköp på ICA har, ger tips om varor som kan bytas ut och inspirera med goda klimatguidade recept. Vi vill visa att alla kan göra något för att dämpa sin klimatångest, och ett effektivt första steg är att börja med maten, säger Maria Smith, Chef CR Strategi och Utveckling på ICA Sverige.

Mitt klimatmål är en tjänst kopplad till ICA-kortet. Genom att aktivera tjänsten går det att följa hur maten du handlar på ICA påverkar ditt koldioxidavtryck.

Läs mer om tjänsten här.

Läs mer: Ny global rapport: 33 lösningar för att halvera klimatutsläppen

Taggar:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sveriges landsting får 70 procent fossiloberoende personbilsflotta 2019

Miljöfordonsdiagnos nya rapport visar att Sveriges landsting beräknas nå målet 70 procent fossiloberoende personbilsflotta redan i år. Vi börjar därmed närma oss målet om att Sveriges transportsektor ska minska sin klimatpåverkan med 70 procent till år 2030.

Fiskguiden 2019: Här är fiskarna du ska låta simma vidare

WWF:s konsumentguide för fisk och skaldjur är släppt. Den vittnar bland annat om att bestånden hos 4 av 10 av våra vanligaste matfiskar inte mår bra. Miljö & Utveckling listar vilka fiskar du ska undvika i disken.