nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Sista mötet inför Cancún – EU kan höja ribban

I måndags träffades klimatförhandlarna i Tianjin, Kina. Detta tjänstemannamöte är det sista före det stora klimatmötet COP 16 i Cancún i Mexico i slutet av november.

  • Annons 1

Mötet i Kina kommer sannolikt bli avgörande för vad som senare ska komma att uppnås i Cancún. Arbetet kommer att fokuseras på förhandlingstexten och ambitionen för Sverige och EU är att göra konkreta framsteg för att beslut ska kunna fattas på ett antal områden. Målet är att bereda väg för ett framtida klimatavtal.

På lördag, den 9 oktober, avslutas mötet.

Höjer EU utsläppsmålet?

Nu vädjar också Naturskyddsföreningen i ett brev till Fredrik Reinfeldt att han ska höja utsläppsmålet från 20 till 30 procent i regeirngsdeklarationen. Detta efter att både den brittiska och danska regeringen anser att EU kan höja ribban.

– Att de borgerliga danska och brittiska regeringarna båda kommit till slutsatsen att EU bör skärpa sitt mål, oavsett vad omvärlden gör, är mycket glädjande. Europas blickar faller nu på vad Fredrik Reinfeldt kommer att säga i regeringsdeklarationen på tisdag, säger Mikael Karlsson, Naturskyddsföreningens ordförande.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Kemikalieinspektionen försvarar beslut om bekämpningsmedel

Myndigheten försvarar det kritiserade beslutet om att tillåta växtskyddsmedlet Gaucho i sockerbetsodlingar. Dispensen för medlet som innehåller neonikotinoider gäller i fyra månader under våren 2019 och kan skada bin.

  • Annonskod Huvudspalten 4