nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Plastintag
Mikroplaster kan i princip genereras från alla samhällsaktiviteter där plast förekommer.

SIS får bidrag för ISO-sekretariat för återvinning av plast

Naturvårdsverket har beslutat att ge SIS ett bidrag på 800 000 kronor för att starta ett ISO-sekretariat. Sekretariatet ska utveckla standarder för plaståtervinning.

  • Annons 1

Det finns i dag få standarder för materialåtervunnen plast i EU och globalt. För att fylla den luckan hoppas SIS nu kunna starta ett ISO-sekretariat. Naturvårdsverket bidrar med 800 000 kronor. Målet är att ta fram standarder för plaståtervinning.

– Många tillverkare drar sig för att använda återvunnen plast eftersom de är osäkra på tillgång och kvalitet. Standarder kan bidra till en ökad återvinning, som i sin tur minskar både plastläckaget och beroendet av fossil nyråvara, säger Johan Dahlgren, SIS, i ett pressmeddelande.

För Naturvårdsverkets del handlar satsningen om att öka materialåtervinningen av plast internationellt, utan att det ska leda till att miljö- eller hälsoskadliga ämnen sprids.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

It-bolaget ger de anställda gratis resande hela semestern

It-bolaget Softhouse Öresund skippar att ge en pryl till sina 80 anställda i sommarpresent. Istället får alla en varsin sommarbiljett hos Skånetrafiken – med obegränsat resande hela sommaren.