nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Sis certifierar din kompetens

Sis har börjat erbjuda personcertifieringar. Det innebär att miljörevisorer nu kan komplettera betyg och kursintyg med ett kompetensbevis.

  • Annons 1

Personcertifiering innebär att man får sin kompetens inom ett område verifierad och kan visa att man uppfyller de krav som ställs på en befattning eller på ett specifikt arbetsmoment. Förutom ett starkare cv och kanske en skjuts framåt i karriären, blir det enklare för arbetsgivare att bedöma vilken kompetens sökande till en tjänst besitter.

Helen Strandgren är verksamhetsansvarig för Sis personcertifiering och ser hur behovet har ökat i takt med arbetsmarknadens utveckling.

– Det råder stor rörlighet på arbetsmarknaden och det finns en stor efterfrågan på bevis på att personer uppfyller de kompetenskrav som krävs för specifika uppdrag, arbetsmoment eller befattningar, säger hon.

Sis fungerar som en oberoende part och verifierar kompetenskraven, till exempel grundläggande utbildningar, nuvarande kunskap och arbetslivserfarenhet, enligt metoder som finns fastställda i internationella standarder. Först ut är miljörevisorer, men framöver kommer Sis att kunna certifiera fler yrkeskategorier.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.