nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Siemens räknar med att de trots stora investeringar kommer att spara omkring 200 miljoner kronor årligen i minskade energikostnader. FOTO: Siemens

Siemens sparar miljoner på energieffektiviering

Till 2030 ska storföretaget Siemens verksamhet vara klimatneutral. En investering på en miljard för att energieffektivisera produktionsanläggningarna väntar de kommande tre åren.

  • Annons 1

Siemens arbetar med intelligent infrastruktur och har 343 000 anställda i över 200 länder. För att lyckas med uppdraget att bli helt klimatneutrala till 2030 kommer de att investera i lösningar för energihantering, effektivisering och automation.

Fastigheter och produktionsanläggningar ska använda smarta energihanteringssystem för att optimera energianvändningen. Siemens globala fordonsflotta ska bestå av fordon som har låga eller inga utsläpp. De ska även välja en renare energimix genom att öka andelen energikällor som har minimala CO2-utsläpp.

Siemens räknar med att de trots stora investeringar kommer att spara omkring 200 miljoner kronor årligen i minskade energikostnader.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Glad sommar!

Sommartider är semestertider. Miljö & Utvecklings webbredaktion stänger därför bevakningen för att ta sommarledigt. En riktigt skön och stärkande sommar önskar vi alla våra läsare. Vi återkommer igen den 9 augusti.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Här finns miljöjobben

Ny statistik från SCB

Miljöbranschen har växt med 5 600 jobb sedan 2004. Allra flest arbetar med avfallshantering och förnybar energi, enligt statistik från SCB.