nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Siemens räknar med att de trots stora investeringar kommer att spara omkring 200 miljoner kronor årligen i minskade energikostnader.
Siemens räknar med att de trots stora investeringar kommer att spara omkring 200 miljoner kronor årligen i minskade energikostnader. FOTO: Siemens

Siemens sparar miljoner på energieffektiviering

Till 2030 ska storföretaget Siemens verksamhet vara klimatneutral. En investering på en miljard för att energieffektivisera produktionsanläggningarna väntar de kommande tre åren.

  • Annons 1

Siemens arbetar med intelligent infrastruktur och har 343 000 anställda i över 200 länder. För att lyckas med uppdraget att bli helt klimatneutrala till 2030 kommer de att investera i lösningar för energihantering, effektivisering och automation.

Fastigheter och produktionsanläggningar ska använda smarta energihanteringssystem för att optimera energianvändningen. Siemens globala fordonsflotta ska bestå av fordon som har låga eller inga utsläpp. De ska även välja en renare energimix genom att öka andelen energikällor som har minimala CO2-utsläpp.

Siemens räknar med att de trots stora investeringar kommer att spara omkring 200 miljoner kronor årligen i minskade energikostnader.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Snabbguide för rätt plastval

Jobbar du med förpackningar? Nu lanserar Förpacknings- och Tidningsinsamlingen ett verktyg för att stötta branschen att välja plaster som är enkla att återvinna.

En miljon elbilar kan rädda klimatet

Debatt

En miljon elbilar kan i rätt kombination med andra satsningar räcka för att skapa en helt fossilfri fordonsflotta. Vi bör göra elbilarna självkörande och dela dem via bildelningstjänster. Tillsammans med ökad kollektivtrafik, cykling och förnybar el skulle detta dessutom kunna bli billigare för samhället än dagens system, skriver Henrik Ny, universitetslektor vid Blekinge Tekniska Högskola.

Sex klimatinnovationer som stoppar uppvärmningen

En bilförsäkring som baseras på bilförarens körmönster i realtid, en tvättmaskin som gör tvättmedel och varmvatten överflödigt och alger som ger mer effektiv solenergi. Det är några av de klimatinnovationer som får WWFs utmärkelse Climate Solver 2017.