nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Siemens räknar med att de trots stora investeringar kommer att spara omkring 200 miljoner kronor årligen i minskade energikostnader. FOTO: Siemens

Siemens sparar miljoner på energieffektiviering

Till 2030 ska storföretaget Siemens verksamhet vara klimatneutral. En investering på en miljard för att energieffektivisera produktionsanläggningarna väntar de kommande tre åren.

  • Annons 1

Siemens arbetar med intelligent infrastruktur och har 343 000 anställda i över 200 länder. För att lyckas med uppdraget att bli helt klimatneutrala till 2030 kommer de att investera i lösningar för energihantering, effektivisering och automation.

Fastigheter och produktionsanläggningar ska använda smarta energihanteringssystem för att optimera energianvändningen. Siemens globala fordonsflotta ska bestå av fordon som har låga eller inga utsläpp. De ska även välja en renare energimix genom att öka andelen energikällor som har minimala CO2-utsläpp.

Siemens räknar med att de trots stora investeringar kommer att spara omkring 200 miljoner kronor årligen i minskade energikostnader.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Domstol förbjöd skogsplantering

Markägaren ville plantera skog på jordbruksmark men nekades tillstånd från Länsstyrelsen. Fallet överklagades och nådde Mark- och Miljööverdomstolen, som gick på länsstyrelsens linje. Av domen framgår att naturmiljö även kan omfatta kulturmiljö. Karin Forsman, JP Miljönet, förklarar varför.

Naturnära bolag bättre än stadsnära på biologisk mångfald

Naturnära företag är bättre på att redovisa sin påverkan på den biologiska mångfalden, jämfört med de bolag som är verksamma längre från naturen. Det visar en undersökning gjord bland Sveriges 100 största bolag.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sveriges landsting får 70 procent fossiloberoende personbilsflotta 2019

Miljöfordonsdiagnos nya rapport visar att Sveriges landsting beräknas nå målet 70 procent fossiloberoende personbilsflotta redan i år. Vi börjar därmed närma oss målet om att Sveriges transportsektor ska minska sin klimatpåverkan med 70 procent till år 2030.