nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Siemens räknar med att de trots stora investeringar kommer att spara omkring 200 miljoner kronor årligen i minskade energikostnader. FOTO: Siemens

Siemens sparar miljoner på energieffektiviering

Till 2030 ska storföretaget Siemens verksamhet vara klimatneutral. En investering på en miljard för att energieffektivisera produktionsanläggningarna väntar de kommande tre åren.

  • Annons 1

Siemens arbetar med intelligent infrastruktur och har 343 000 anställda i över 200 länder. För att lyckas med uppdraget att bli helt klimatneutrala till 2030 kommer de att investera i lösningar för energihantering, effektivisering och automation.

Fastigheter och produktionsanläggningar ska använda smarta energihanteringssystem för att optimera energianvändningen. Siemens globala fordonsflotta ska bestå av fordon som har låga eller inga utsläpp. De ska även välja en renare energimix genom att öka andelen energikällor som har minimala CO2-utsläpp.

Siemens räknar med att de trots stora investeringar kommer att spara omkring 200 miljoner kronor årligen i minskade energikostnader.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Kemikalieinspektionen försvarar beslut om bekämpningsmedel

Myndigheten försvarar det kritiserade beslutet om att tillåta växtskyddsmedlet Gaucho i sockerbetsodlingar. Dispensen för medlet som innehåller neonikotinoider gäller i fyra månader under våren 2019 och kan skada bin.

  • Annonskod Huvudspalten 4