nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Siemens räknar med att de trots stora investeringar kommer att spara omkring 200 miljoner kronor årligen i minskade energikostnader.
Siemens räknar med att de trots stora investeringar kommer att spara omkring 200 miljoner kronor årligen i minskade energikostnader. FOTO: Siemens

Siemens sparar miljoner på energieffektiviering

Till 2030 ska storföretaget Siemens verksamhet vara klimatneutral. En investering på en miljard för att energieffektivisera produktionsanläggningarna väntar de kommande tre åren.

  • Annons 1

Siemens arbetar med intelligent infrastruktur och har 343 000 anställda i över 200 länder. För att lyckas med uppdraget att bli helt klimatneutrala till 2030 kommer de att investera i lösningar för energihantering, effektivisering och automation.

Fastigheter och produktionsanläggningar ska använda smarta energihanteringssystem för att optimera energianvändningen. Siemens globala fordonsflotta ska bestå av fordon som har låga eller inga utsläpp. De ska även välja en renare energimix genom att öka andelen energikällor som har minimala CO2-utsläpp.

Siemens räknar med att de trots stora investeringar kommer att spara omkring 200 miljoner kronor årligen i minskade energikostnader.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Hästen ingen miljöbov utan en värdefull resurs

Debatt

Ett antal publikationer har nyligen skrivit om studier på hästhagars fosforläckage. Se istället hästens produktion av fosfor som en samhällsresurs som kan tas tillvara på, istället för ett hot som bara ska stoppas och kostar pengar, skriver Alexandra D Stark, marknadsansvarig och Maria Sammeli, produktchef på Polonite, Ecofiltration Nordic.

  • Annonskod Huvudspalten 4