nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Sex svenska städer antar klimatutmaning

  • Annons 1

400 städer i Europa åtar sig att gå längre i sina utsläppsminskningar är EUs uppsatta mål på 20 procent till år 2020. Sex svenska städer är med i klimatutmaningen; Göteborg, Linköping, Malmö, Stockholm, Växjö och Örebro-

– Vi måste göra allt vad vi förmår för att minska utsläppen av växthusgaser. Vi måste göra det globalt, vi måste göra det regionalt på europeisk nivå och vi måste, inte minst, göra det lokalt, säger Ilmar Reepalu, kommunstyrelsens ordförande i Malmö.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.