nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Sex svenska bolag på europeisk cleantech-lista

  • Annons 1

Det är den brittiska tidningen The Guardian som listat de 100 hetaste gröna bolagen i Europa. Sex svenskar är med på listan, uppger Ny teknik.

Topp tio domineras av brittiska och tyska företag där etta är det tyska solcellsbolaget Odersun. The Guardian har haft hjälp av analysföretaget Library House för att hitta och rangordna företagen. De sex svenska företag som är med är Swetree Technologies, Effpower, Chromogenics, Climatewell, Norstel och Quano.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny metod kan revolutionera textilåtervinning

Svenska forskare kan vara på väg att förändra tekniken för återvinning av bomull. I september står textilmassaföretaget re:newcells pilotanläggning redo för att återvinna 100 procent av förbrukade bomullsplagg. Läs mer här.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Om att hushålla med begränsade resurser

krönika

”Jättebra ansats, men helt fel!”
Professor Bergström reagerade på vårt Almedalsevent om realekonomisk redovisning. Att försöka sätta pris på de obetalda kostnader som Polarbröd orsakar hade mycket riktigt stött på problem, skriver Anna Borgeryd, chefsstrateg för Polarbrödsgruppen.