nr-logo

Tidningen för miljöproffs

FOTO: Seoul Metropolitan Government

Seoul släpper på kavajtvång och vinner klimattävling

Seuol i Sydkorea satsar stort på förnybar energi och effektivisering. Bara genom att släppa på slips och kavajtvång under sommaren sparar de energi från en hel kärnkraftsreaktor. Nu vinner de Global Earth Hour Capital 2015.

  • Annons 1

Under förra veckan kunde M&U meddela att förnybar energi växter så att det knakar. Investeringarna ökade med 17 procent på global nivå och totalt 270 miljarder dollar investerades i förnybara energikällor under 2014.

Seuol i Sydafrika är en av de städer som kommit långt på området, med bland annat solcellsanläggningar på 10 000 offentliga byggnader, skolor och kontorshotell. Hushållen har engagerats i stora energisparprogram med målet att minska beroendet av kärnkraft och fossila bränslen.

Bort med kavajtvång

På sommaren är det vanligt med 30 graders värme och luftkonditioneringen slukar energi. Genom energieffektivisering och att släppa på slips och kavajtvånget på sommaren satsar staden på att spara lika mycket energi som en koreansk kärnkraftsreaktor.

–Många satsningar pågår för ökad produktion av sol och förnybar energi, miljövänliga bränslen, fler bussfiler och samåkningsprogram, säger Carina Borgström-Hansson, globalt ansvarig för Earth Hour City Challenge.

 

 

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4