nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Sekab prisas för cellulosabaserad etanol

  • Annons 1

Det svenska bioenergiföretaget Sekab har tilldelats priset Sustainable Bioethanol Award. Priset, som delades ut för första gången på konferensen World Biofuels Market Conference i Bryssel, gick till företaget för deras insatser inom utvecklingen av verifierad hållbar etanol och för etanol baserad på cellulosa.

Ytterligare två priser delades ut, ett till det brittiska företaget Agent Energy för hållbar biodiesel och ett till det amerikanska företaget PetroAlgea för hållbara teknologier för algbaserad biodiesel.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.