nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Secondhand blir snart skattefritt

Regeringens förslag om skattefrihet för de som säljer begagnade kläder och prylar lämnades i fredags till Lagrådet. Skattebefrielsen ska gälla ideella föreningar och registrerade trossamfund.

  • Annons 1

– Med det nya lagförslaget förtydligas skattereglerna så att ideella föreningar och registrerade trossamfund även fortsättningsvis har goda förutsättningar att driva det angelägna arbete som de utför i samhället och de arbetstillfällen som de bidrar med, säger finansminister Magdalena Andersson i ett pressmeddelande.

Förslaget omfattar allmännyttiga ideella föreningar och registrerade trossamfund som bedriver försäljning av skänkta begagnade varor. Det föreslås träda i kraft 1 januari 2016.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Snabbguide för rätt plastval

Jobbar du med förpackningar? Nu lanserar Förpacknings- och Tidningsinsamlingen ett verktyg för att stötta branschen att välja plaster som är enkla att återvinna.

En miljon elbilar kan rädda klimatet

Debatt

En miljon elbilar kan i rätt kombination med andra satsningar räcka för att skapa en helt fossilfri fordonsflotta. Vi bör göra elbilarna självkörande och dela dem via bildelningstjänster. Tillsammans med ökad kollektivtrafik, cykling och förnybar el skulle detta dessutom kunna bli billigare för samhället än dagens system, skriver Henrik Ny, universitetslektor vid Blekinge Tekniska Högskola.

Sex klimatinnovationer som stoppar uppvärmningen

En bilförsäkring som baseras på bilförarens körmönster i realtid, en tvättmaskin som gör tvättmedel och varmvatten överflödigt och alger som ger mer effektiv solenergi. Det är några av de klimatinnovationer som får WWFs utmärkelse Climate Solver 2017.