nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Scandic tog bästa miljöinitiativet

  • Annons 1

Hotellkedjan Scandic vann pris för bästa miljöinitiativ under resebranschens tävling Grand Travel Awards. Kedjan belönas för sitt arbete med ett klimatsmartare dricksvatten.

Sedan i fjol har allt flaskvatten bytts ut mot kranvatten, som filtreras, kyls och tappas på flaska på plats. Något som har lett till att fyra miljoner flaskor inte längre behöver transporteras ut varje år till hotell i tio länder. Flaskan, som designats av Therese Alshammar, är tillverkad av återvunnet glas. En krona från varje såld flaska går dessutom till en hållbarhetsfond.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Klimatet: Målen är tillräckliga – nu behövs verkstad

Debatten om politikens förutsättningar att hantera klimatfrågan, som Miljö & Utveckling arrangerade i Almedalen, ledde både till hetsig ordväxling och intressanta reflektioner. I panelen fanns Gunvor G Ericson, Svante Axelsson, Ludwig Bengtsson Sonesson och Mattias Goldmann. Du kan också se debatten, länk till filmen finns längst ned i texten.