nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Scandic tog bästa miljöinitiativet

  • Annons 1

Hotellkedjan Scandic vann pris för bästa miljöinitiativ under resebranschens tävling Grand Travel Awards. Kedjan belönas för sitt arbete med ett klimatsmartare dricksvatten.

Sedan i fjol har allt flaskvatten bytts ut mot kranvatten, som filtreras, kyls och tappas på flaska på plats. Något som har lett till att fyra miljoner flaskor inte längre behöver transporteras ut varje år till hotell i tio länder. Flaskan, som designats av Therese Alshammar, är tillverkad av återvunnet glas. En krona från varje såld flaska går dessutom till en hållbarhetsfond.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.