nr-logo

Hållbarhet i praktiken

SCA får miljöpris

  • Annons 1

SCA Transforest har fått EU:s miljöpris Clean Marine Award. De får priset för att ha drivit på utvecklingen av miljövänliga fartygstransporter och för att ha minskat sina utsläpp. Bland annat så har de installerat katalytisk avgasrening i sina systemfartyg, vilket reducerar kväveutsläppen med mer än 90 procent. En bra transportplanering har också minskat utsläppen per transporterat ton gods.

Priset Clean Marine Award delades ut för första gången i år. Priset ges till de rederier och transportföretag som jobbat för att reducera miljöfarliga utsläpp för sjötransporter. Nyligen visade en studie från EU-kommissionen att utsläppen av svaveldioxid från fartyg i EU:s farvatten motsvarar tre fjärdedelar av de landbaserade utsläppen från sjötransporter.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Kemikalieinspektionen försvarar beslut om bekämpningsmedel

Myndigheten försvarar det kritiserade beslutet om att tillåta växtskyddsmedlet Gaucho i sockerbetsodlingar. Dispensen för medlet som innehåller neonikotinoider gäller i fyra månader under våren 2019 och kan skada bin.

  • Annonskod Huvudspalten 4