nr-logo

Tidningen för miljöproffs

SCA ett av världens 100 mest hållbara företag

  • Annons 1

För femte året i rad har SCA utsetts till ett av världens 100 mest hållbara företag av kanadensiska Corporate Knights. Listan omfattar företag från totalt 15 länder som utvärderas efter hur effektivt bolagen hanterar olika miljömässiga och sociala aspekter.

– Det här är ett kvitto på det omfattande och långsiktiga arbete som vi lägger ned på miljö- och hållbarhetsfrågor, ett arbete som fortsätter oförtrutet, säger Patrik Isaksson, SCAs miljöchef.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4