nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Satsning på miljön ger försprång

  • Annons 1

Enligt en undersökning som Globe Forum har gjort anser 80 procent av de tillfrågade börsbolagen att de kommer att behålla eller öka investeringarna i miljöområdet under 2009, detta jämfört med förgående år. Det var endast 20 procent som minskade sin miljösatsning. Undersökningen visar att anledningen till att de flesta företag satsar på miljön i en lågkonjunktur är av strategiskt konkurrensmässiga skäl och att det finns bidrag att få.

– De bolag som är offensiva i sitt miljöarbete och som kontinuerligt satsar på hållbar produktutveckling kommer att ta marknadsandelar och ligga steget före när det vänder, säger Johan Gorecki, vd i Global Forum.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.