nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Samordnare för svensk-kinesiskt miljötekniksamarbete

  • Annons 1

Mats Denninger är samordnare för svenskt samarbete med Kina inom energi- och miljöteknik.

Regeringen utsåg den förre statssekreteraren i slutet av juni som ett led i svensk-kinesiska samarbetet i miljö- och klimatfrågor.

Statsminister Fredrik Reinfeldt besökte Kina i april, och slöt då ett antal överenskommelser avseende miljö- och energiteknik och hållbar stadsutveckling. Samarbetet omfattar bland annat projektet med att bygga eko-staden nära staden Tangshan och avtalen täcker de behov där Kinas behov är stora, som energieffektivitet, biobränsle och förnyelsebar energi.

Mats Denninger kommer att ansvara för att avtalen som slöts genomförs.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Studie från Karlstads universitet brister i vetenskaplighet”

Nyligen presenterades en studie från Karlstads universitet som påstod att plastmattor i bostaden ger upphov till upptag av farliga kemikalier hos gravida kvinnor. Studien är behäftad med brister som inte en vetenskaplig tidskrift borde ha accepterat, skriver Tekn Dr Lena Lundberg på PVC Forum – en sektorgrupp inom IKEM, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.