nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Samordnare för svensk-kinesiskt miljötekniksamarbete

  • Annons 1

Mats Denninger är samordnare för svenskt samarbete med Kina inom energi- och miljöteknik.

Regeringen utsåg den förre statssekreteraren i slutet av juni som ett led i svensk-kinesiska samarbetet i miljö- och klimatfrågor.

Statsminister Fredrik Reinfeldt besökte Kina i april, och slöt då ett antal överenskommelser avseende miljö- och energiteknik och hållbar stadsutveckling. Samarbetet omfattar bland annat projektet med att bygga eko-staden nära staden Tangshan och avtalen täcker de behov där Kinas behov är stora, som energieffektivitet, biobränsle och förnyelsebar energi.

Mats Denninger kommer att ansvara för att avtalen som slöts genomförs.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Vegetariskt valgodis från Alliansen

Alliansens förslag till klimat- och miljöpolitik domineras av morötter, alltså stöd av olika slag, som bonus för miljöbilar. Därmed har Moderaternas politik fått stort genomslag. Med ett grönt spår för företagande, får även Centerpartiets politik genomslag, medan några av Liberalernas och Kristdemokraternas hjärtefrågor fått stryka på foten.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nytt beslut: Drivmedel ska klimat- och ursprungsdeklareras vid pump

Regeringen har beslutat om en ny förordning där konsumenter vid bränslepumpen ska få information om drivmedels klimatpåverkan och ursprung. Sverige blir först i världen med en sådan konsumentinformation och drivmedelsförordningen kommer gälla från år 2020.