nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Samarbete ska engagera alla i hållbarhetskampen

Ett hållbart samhälle kräver en beteendeförändring. Men näringslivet kan inte själva stå för hela förändringen. För att få med sig svenskarna i hållbarhetskampen startar ett antal företag ett nytt samarbete.

  • Annons 1

Bakom samarbetet står Akzo Nobel, IVL Svenska Miljöinstitutet och Kroumata och består av en sex månader lång turné över hela Sverige, med start i höst. Under turnén ska politiker, näringsliv och allmänhet få ta del av kunskaper, musik och forskning i en salig balndning. Syftet är att visa på vikten av att fler aktörer samarbetar kring hållbarhet.

– Genom en gemensam satsning kan vi lyfta vikten av att hela samhället tänker långsiktigt. I dagsläget har både forskningen och näringslivet kommit långt inom hållbarhetsarbetet. Nu måste vi dela med oss av kunskapen och motivera enskilda personer att engagera sig och finna en glädje i att tänka hållbart i vardagen. Vi är övertygade om att denna satsning kan fungera som en katalysator, säger Jonas Fejes, affärsutveckling och marknad, IVL Svenska Miljöinstitutet.

Och målsättningen är just att hållbarhetsengagemanget ska kännas roligt och intressant. Det är också därför tre så pass olika verksamheter samarbetar. Kunskapen hos IVL Svenska Miljöinstitutet och Akzo Nobel ska förenas med Kroumatas musik.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Sveriges ekokommuner och Kommunala miljöchefer:

Låt oss satsa på en giftfri miljö

Sveriges kommuner och regioner behöver bättre förutsättningar för att jobba med miljökvalitsmålet Giftfri miljö. Nu har organisationerna Sveriges ekokommuner och Kommunala miljöchefer skickat en gemensam skrivelse till miljö- och energidepartementet för att lyfta frågan.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Hälften av alla företag brister i förebyggande arbetsmiljöarbete

Arbetsmiljöverkets granskning av nära 1 700 arbetsplatser visar att över hälften av alla arbetsplatser brister i det förebyggande arbetsmiljöarbetet. Men inspektionerna visade även på positiva tendenser – bland annat inom detaljhandeln där många unga arbetar. 

Nytt index mäter luftkvaliteten i europas städer

Vill du veta hur ren luften är där du bor? Nu lanserar Europeiska miljöbyrån ett index som bygger på 2 000 mätstationer runt om i Europa.
– Luftutsläppen är en osynlig mördare, sade EU-kommissionär Karmenu Vella i samband med att indexet släpptes.