nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Samarbete för grönare Östeuropa

  • Annons 1

Sverige och Europeiska utvecklingsbanken, EBRD, har inlett ett samarbete för en bättre miljö i Östeuropa. Sida avsätter 200 miljoner kronor till en fond för miljölån, som tillsammans med lån från EBRD, ska ge 700–1 000 miljoner kronor till Östeuropeiska länder mellan 2009 och 2011.

– Det svenska stödet ska resultera i att två till tre miljoner invånare i olika kommuner runt om i Östeuropa får en förbättrad miljö, anpassad till EUs regelverk. Det handlar om investeringar för att förbättra vatten- och avloppsverk, avfallshantering samt effektivisering av fjärrvärme, säger Ulla Andrén, chef för Sidas avdelning för reformsamarbete i Europa.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.