nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Samarbete för grönare Östeuropa

  • Annons 1

Sverige och Europeiska utvecklingsbanken, EBRD, har inlett ett samarbete för en bättre miljö i Östeuropa. Sida avsätter 200 miljoner kronor till en fond för miljölån, som tillsammans med lån från EBRD, ska ge 700–1 000 miljoner kronor till Östeuropeiska länder mellan 2009 och 2011.

– Det svenska stödet ska resultera i att två till tre miljoner invånare i olika kommuner runt om i Östeuropa får en förbättrad miljö, anpassad till EUs regelverk. Det handlar om investeringar för att förbättra vatten- och avloppsverk, avfallshantering samt effektivisering av fjärrvärme, säger Ulla Andrén, chef för Sidas avdelning för reformsamarbete i Europa.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Vegetariskt valgodis från Alliansen

Alliansens förslag till klimat- och miljöpolitik domineras av morötter, alltså stöd av olika slag, som bonus för miljöbilar. Därmed har Moderaternas politik fått stort genomslag. Med ett grönt spår för företagande, får även Centerpartiets politik genomslag, medan några av Liberalernas och Kristdemokraternas hjärtefrågor fått stryka på foten.