nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Saltå Kvarn klimatanpassar sina varor

  • Annons 1

Saltå Kvarn ska klimatkompensera sina produkter genom att plantera träd som binder de koldioxidutsläpp som genereras när varor fraktas långväga. Varje trädplanteringsprojekt är certifierat och direkt kopplat till en specifik produkt. Kostnaden kommer att ligga på 125 kronor per ton koldioxid och först ut blir företagets ekologiska fikon som odlas i Turiket.

  – Nu kan vi komma åt en del av dilemmat med att ekologiska produkter från andra delar av världen innebär långa transporter., säger Saltå Kvarns VD Johan Ununger.

Metoden har tagits fram av konsultföretaget U&W.

 

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Studie från Karlstads universitet brister i vetenskaplighet”

Nyligen presenterades en studie från Karlstads universitet som påstod att plastmattor i bostaden ger upphov till upptag av farliga kemikalier hos gravida kvinnor. Studien är behäftad med brister som inte en vetenskaplig tidskrift borde ha accepterat, skriver Tekn Dr Lena Lundberg på PVC Forum – en sektorgrupp inom IKEM, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.