nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Saltå Kvarn klimatanpassar sina varor

  • Annons 1

Saltå Kvarn ska klimatkompensera sina produkter genom att plantera träd som binder de koldioxidutsläpp som genereras när varor fraktas långväga. Varje trädplanteringsprojekt är certifierat och direkt kopplat till en specifik produkt. Kostnaden kommer att ligga på 125 kronor per ton koldioxid och först ut blir företagets ekologiska fikon som odlas i Turiket.

  – Nu kan vi komma åt en del av dilemmat med att ekologiska produkter från andra delar av världen innebär långa transporter., säger Saltå Kvarns VD Johan Ununger.

Metoden har tagits fram av konsultföretaget U&W.

 

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Sverige kan bli det klimatmässiga föredöme som omvärlden behöver”

Mattias Goldmann om 73-punktsöverenskommelsen:

Förutsättningarna för att nå klimatmålen till år 2030 förbättras kraftigt med 73-punktsöverenskommelsen mellan socialdemokraterna, centerpartiet, liberalerna och miljöpartiet. Men de viktigaste punkterna behöver konkretiseras och utformas så att de ger maximal klimatnytta, skriver Mattias Goldmann, vd på tankesmedjan Fores med 2030-sekretariatet, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.