nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Sajt förmedlar gratis prylar

Skänka istället för att slänga. Det är tanken bakom en ny hemsida som förmedlar prylar som den nuvarande ägaren inte längre vill ha.

  • Annons 1

Den nylanserade hemsidan www.comandgetit.com är prylmarknaden för den som inte har lust att lätta på plånboken och för den som tycker det är synd att kasta fullt fungerande prylar eller hela skor. Genom att skänka bort saker kan de få ett nytt liv hos en ny ägare, samtidigt som den nuvarande ägaren inte behöver lyfta ett finger eftersom den nya ägaren kommer och hämtar saken.

Hemsidan är, enligt egen utsago, startad av ett gäng entusiaster som har en gemensam tro på att teknologi kan hjälpa till för att få en bättre miljö.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Miljöinnovationer i topp i Swedbanks entreprenörstävling

Tio entreprenörer har utsetts till vinnare i Swedbanks tävling rivstart. Bland dessa finner vi några intressanta affärsidéer inom vattenrening, minskat sopsvinn och smarta solceller.

Hög tid att satsa på förnybara förpackningar

Analys

Debatten om spridning av plast i hav och sjöar har börjat blossa upp på allvar runt om i världen. Med stor sannolikhet blir det tuffare regler kring spridning av både engångsplast och mikroplaster framöver, skriver Catrin Offerman, chefredaktör för Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny handbok visar vägen till nudging

Läsvärt

Det finns en växande trend att använda små ”knuffar” för att puffa människor i den riktning man vill. Det kallas nudging eller beteendeekonomi. Nu kommer en handbok i hur det går till.