nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Så ska intelligenta transportsystem främjas

Att underlätta resandet och nå bättre miljö, säkerhet och effektivitet . Det är målet med det nytillsatta rådet för intelligenta transportsystem, ITS.

  • Annons 1

– Det är viktigt att vi verkligen tillvaratar de möjligheter it ger för att klara de stora utmaningar som transportsystemet står inför. Det handlar bland annat om att underlätta resor och transporter med flera trafikslag och att uppfylla de krav som nollvisionen ställer på våra vägtransporter, säger infrastrukturminister Åsa Torstensson.

Regeringens nytillsatta råd består av representanter från bland annat näringsliv, myndigheter, gods- och persontransporter och akademin. De kommer att arbeta nära Trafikverket som har ett samordningsansvar för genomförande av den trafikslagsövergripande ITS-handlingsplan som redovisades den 1 mars i år.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny global rapport: 33 lösningar för att halvera klimatutsläppen

Världen kan halvera utsläppen av koldioxid och andra växthusgaser före 2030 med lösningar och teknik som finns i dag. Det är budskapet i en ny rapport av bland annat Future Earth, Johan Rockström, Stockholm Resilience Center, WWF och Ericsson som presenteras vid Global Climate Action Summit i Kalifornien.