nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Ryssland höjer ambitionsnivån

  • Annons 1

Ryssland tar klimathotet på största allvar och ska arbeta för utsläppsminskningar. Det deklarerade president Dmitrij Medvedjev vid EU-Rysslandstoppmötet i Stockholm enligt ordförandeskapets hemsida.

Klimat- och energifrågorna dominerade mötets diskussioner och från EUs sida lyfte man fram vikten av stabilitet, tranparens och förutsägbarhet för att energirelationerna ska fungera sidigt i framtiden.

Rysslands president betonade att man levt upp till sina åtaganden i Kyotoprotokollet och att landet ska sänka sina utsläpp ytterligare. Statsminister Fredrik Reinfeldt poängterade dock att samarbetet mellan EU och Ryssland behöver förstärkas ytterligare.

– Vi är överens om tvågradersmålet och att det krävs utsläppsminskningar från både utvecklade länder och utvecklingsländer för att vi ska nå dit. Ryssland är ett av världens största utsläppsländer, så Ryssland har en viktig roll att spela för att världen ska nå en klimatöverenskommelse i Köpenhamn, sa Fredrik Reinfeldt vid mötets avslutande presskonferens.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.