nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Riksbyggen inför bilpool i Sundbyberg

Varför ha egen bil om det fungerar lika bra att dela? Den frågan ställer sig Gröna bilister och uppmanar fler företag och kommuner att införa bilpooler - som Riksbyggen gör i Sundbyberg.

  • Annons 1

Alla som flyttar in i Riksbyggens nya hus på Hamngatan i Sundbyberg kommer att få en egen bil som ingår i en nationell bilpool.

Enligt intresseorganisationen Gröna Bilister ersätter en så kallad bilpoolsbil fem privatägda bilar och vill uppmana fler företag och kommuner att prova på konceptet.

– Många behöver ha tillgång till bil men skulle vara glada att slippa äga den. Då är bilpoolen en spännande lösning som ger mer pengar över till annat samtidigt som bilismens klimatpåverkan minskar. Att de boende får en bilpoolsbil som är vikt åt dem är ett nytt sätt som vi hoppas sprider sig, säger Mattias Goldmann, talesperson för Gröna Bilister.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Hög tid att satsa på förnybara förpackningar

Analys

Debatten om spridning av plast i hav och sjöar har börjat blossa upp på allvar runt om i världen. Med stor sannolikhet blir det tuffare regler kring spridning av både engångsplast och mikroplaster framöver, skriver Catrin Offerman, chefredaktör för Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny handbok visar vägen till nudging

Läsvärt

Det finns en växande trend att använda små ”knuffar” för att puffa människor i den riktning man vill. Det kallas nudging eller beteendeekonomi. Nu kommer en handbok i hur det går till.