nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Renova testar eldriven lastbil

Eldrivna sopbilar kan bli Renovas nya melodi. Just nu testar Renovas Miljöservice en el-lastbil som både är tyst och avgasfri.

  • Annons 1

I samarbete med Renault Trucks testar Renova en mindre lastbil som drivs helt med el. Utan farliga avgaser och med en mycket låg ljudnivå är bilen mycket väl lämpad för sophantering i bostadsområden och i stadsmiljö där många människor bor och arbetar. Ett extra plus är att bilen dessutom har noll utsläpp av växthusgaser.

– Om denna elbil fungerar på ett effektivt sätt i vår verksamhet så skulle kunna vara ett bra alternativ även för oss om och när den blir tillgänglig på den svenska marknaden, säger Viktoria Edvardsson, miljö- och kvalitetschef på Renova.

Elbilstestet är ett led i Renovas satsning på att utveckla nya fordon och tekniker för avfallshantering. De har tidigare testat flytande gas (LNG) i tunga lastbilstransporter.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny metod kan revolutionera textilåtervinning

Svenska forskare kan vara på väg att förändra tekniken för återvinning av bomull. I september står textilmassaföretaget re:newcells pilotanläggning redo för att återvinna 100 procent av förbrukade bomullsplagg. Läs mer här.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Om att hushålla med begränsade resurser

krönika

”Jättebra ansats, men helt fel!”
Professor Bergström reagerade på vårt Almedalsevent om realekonomisk redovisning. Att försöka sätta pris på de obetalda kostnader som Polarbröd orsakar hade mycket riktigt stött på problem, skriver Anna Borgeryd, chefsstrateg för Polarbrödsgruppen.