nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Ren solenergi till amerikanska hushåll

  • Annons 1

35 000 amerikanska hushåll, så många kommer att förses med ren solenergi när Siemens nya solturbin är levererad till USA i slutet av 2011. Siemens i Finspång har nämligen fått i uppdrag att leverera världens största helt soldrivna ångturbin till USA och även generatorn kommer att tillverkas av Siemens, men då i Tyskland.

Köparen är BrightSource Energy Inc, en amerikansk utvecklare av solkraft och ångturbinen kommer att installeras på en av företagets anläggningar i södra Kalifornien.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sverige bäst på jämställdhet

Sverige är bäst i Europa på jämställdhet. Det visar färska siffror från det det europeiska jämställdhetsinstitutet EIGE. Men även om Sverige ligger i topp så finns det stora utmaningar under ytan.

Christoffer Bergfors årets hållbara ledare

Hamburgerkedjan Max Burgers vice vd Christoffer Bergfors har utnämnts till årets hållbara ledare av nätverket för Hållbart Näringsliv.
– Det känns fantastiskt kul och ger mig en sporre att göra mer och visa att det går att göra hållbarhet lönsamt, sade Christoffer Bergfors under prisceremonin.