nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Ren solenergi till amerikanska hushåll

  • Annons 1

35 000 amerikanska hushåll, så många kommer att förses med ren solenergi när Siemens nya solturbin är levererad till USA i slutet av 2011. Siemens i Finspång har nämligen fått i uppdrag att leverera världens största helt soldrivna ångturbin till USA och även generatorn kommer att tillverkas av Siemens, men då i Tyskland.

Köparen är BrightSource Energy Inc, en amerikansk utvecklare av solkraft och ångturbinen kommer att installeras på en av företagets anläggningar i södra Kalifornien.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Studie från Karlstads universitet brister i vetenskaplighet”

Nyligen presenterades en studie från Karlstads universitet som påstod att plastmattor i bostaden ger upphov till upptag av farliga kemikalier hos gravida kvinnor. Studien är behäftad med brister som inte en vetenskaplig tidskrift borde ha accepterat, skriver Tekn Dr Lena Lundberg på PVC Forum – en sektorgrupp inom IKEM, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4