nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Ren solenergi till amerikanska hushåll

  • Annons 1

35 000 amerikanska hushåll, så många kommer att förses med ren solenergi när Siemens nya solturbin är levererad till USA i slutet av 2011. Siemens i Finspång har nämligen fått i uppdrag att leverera världens största helt soldrivna ångturbin till USA och även generatorn kommer att tillverkas av Siemens, men då i Tyskland.

Köparen är BrightSource Energy Inc, en amerikansk utvecklare av solkraft och ångturbinen kommer att installeras på en av företagets anläggningar i södra Kalifornien.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4