nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Ren solenergi till amerikanska hushåll

  • Annons 1

35 000 amerikanska hushåll, så många kommer att förses med ren solenergi när Siemens nya solturbin är levererad till USA i slutet av 2011. Siemens i Finspång har nämligen fått i uppdrag att leverera världens största helt soldrivna ångturbin till USA och även generatorn kommer att tillverkas av Siemens, men då i Tyskland.

Köparen är BrightSource Energy Inc, en amerikansk utvecklare av solkraft och ångturbinen kommer att installeras på en av företagets anläggningar i södra Kalifornien.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.