nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Cirka 500 skolor och klasser gör aktiviteter kring Earth Hour. FOTO: Pixabay

Rekordmånga kommuner deltog när Sverige släckte lamporna

Hela 258 av Sveriges 290 kommuner uppmärksammade Earth Hour, vilket motsvarar 89 procent och är nytt rekord.

  • Annons 1

Earth Hour har under mer än tio år inspirerat miljoner människor att skicka en symbolisk och stark signal till världens ledare att agera i klimatfrågan – släckningen handlar inte om att spara energi. I år deltog inte mindre än 188 länder.

Kända byggnader som släcktes var bland annat Operahuset i Sydney, Egyptens pyramider och Jesus-statyn i Rio liksom de kungliga slotten i Stockholm.

Läs mer: Experter räknar fel på solceller

—Det är fantastiskt roligt med det stora engagemanget både i kommunerna och på skolorna, säger Håkan Wirtén, generalsekreterare på WWF.

I Sverige hade 50 000 elever och 500 skolor och klasser aktiviteter kring Earth Hour.

Nästa Earth Hour infaller den 30 mars 2019, klockan 20.30-21.30.

Taggar:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

PFAS kan kosta Sverige 50 miljarder kronor per år

Högfluorerade ämnen (PFAS) skapar stora kostnader för samhället. På europanivå handlar det om över 50 miljarder euro, varav miljöskador i Sverige beräknas kunna kosta samhället mellan 18 miljoner och 5 miljarder euro på år. Det visar en ny rapport från Nordiska ministerrådet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Electrolux söker grön finansiering

Nu lanserar vitvarujätten Electrolux ett ramverk för gröna obligationer. Detta för att ta in medel som öronmärks för investeringar som ska bidra till minskad miljöpåverkan från företagets produkter och verksamhet.

Frivilligt regelverk ska öka möjligheterna till skadestånd

Även de som lever i laglöst land och utsätts för brott mot mänskliga rättigheter, ska kunna få hjälp av juridik framöver. Den svenske advokaten Claes Cronstedt och elva andra jurister har föreslagit ett frivilligt regelverk som utgår från New York-konventionen. Den gör att alla kan söka skadestånd från företag i hela världen inför skiljedomstol.