nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Rekordljust för globala solcellsmarknaden

  • Annons 1

Solcellsmarknaden upplevde ett rekordstort uppsving förra året. Aldrig förr har den samlade effekten varit så hög som 2008 års nära 6 GW, vilket innebär att marknaden vuxit med 110 procent sedan året dessförinnan.

Detta visar Solarbuzz årliga rapport om den globala solcellsmarknaden. Drygt fyra femtedelar av marknaden har Europa, där Spanien och något eftersläntrande Tyskland är de klart dominerande aktörerna. Därefter kommer USA följt av Korea, Italien och Japan.

Att Spanien och Tyskland har tagit ledningen beror till stor del på de statliga subventionerna som införts i länderna.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.