nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Rekordlågt pris för solceller

  • Annons 1

Ett amerikanskt företag har slagit rekord i att tillverka billiga solceller. I ett pressmeddelande uppger First Solar att de nu framställer celler till ett produktionspris på under en dollar per watt. För fem år sedan kostade företagets solceller tre gånger så mycket att producera.

Enligt Ny Teknik använder First Solar tunnfilmsteknik med kadmium-tellurid, en billigare metod än solcellstillverkning med kisel.

I fjol låg företagets sammanslagna produktionskapacitet på cirka 500 megawatt.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sverige bäst på jämställdhet

Sverige är bäst i Europa på jämställdhet. Det visar färska siffror från det det europeiska jämställdhetsinstitutet EIGE. Men även om Sverige ligger i topp så finns det stora utmaningar under ytan.

Christoffer Bergfors årets hållbara ledare

Hamburgerkedjan Max Burgers vice vd Christoffer Bergfors har utnämnts till årets hållbara ledare av nätverket för Hållbart Näringsliv.
– Det känns fantastiskt kul och ger mig en sporre att göra mer och visa att det går att göra hållbarhet lönsamt, sade Christoffer Bergfors under prisceremonin.