nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Rekordlågt pris för solceller

  • Annons 1

Ett amerikanskt företag har slagit rekord i att tillverka billiga solceller. I ett pressmeddelande uppger First Solar att de nu framställer celler till ett produktionspris på under en dollar per watt. För fem år sedan kostade företagets solceller tre gånger så mycket att producera.

Enligt Ny Teknik använder First Solar tunnfilmsteknik med kadmium-tellurid, en billigare metod än solcellstillverkning med kisel.

I fjol låg företagets sammanslagna produktionskapacitet på cirka 500 megawatt.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.