nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Regeringens miljöpolitik fick Johansson att avgå

  • Annons 1

Miljömålsrådets ordförande Bengt K.Å. Johansson avgår. I våras lämnade rådet över en 600 sidor lång rapport till regeringen ”Nu är det bråttom” med flera 100 förslag på konkreta åtgärder och kompletteringar av miljömålen. Istället för att titta närmare på den har regeringen valt att tillsätta en utredning som ska se över hela miljömålssystemet. Bengt K.Å. Johansson är kritisk till att regeringen också bara valt att satsa på två av miljömålen i sin miljöpolitik klimatet och Östersjön, och lagt andra problem åt sidan, som exempelvis biologisk mångfald.

– Jag är djupt kritisk till det som sker. Vi förlorar tempo i miljöarbetet och systematiken ser ut att brytas sönder, kommenterar Bengt K.Å. Johansson.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.