nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Cityodling är en av många sätt att få in grönska i städerna. Här i centrala Göteborg. FOTO: Adobe Stock

Regeringen vill ha in mer grönska i städerna

Via plattformen Rådet för hållbara städer ska 10 myndigheter tillsammans driva på för en hållbar stadsutveckling i Sverige. Uppdraget pågår fram till 2022.

  • Annons 1

Rådet ska fungera som ett nationellt forum för att stärka och genomföra regeringens politik för hållbara städer. Till rådet kopplas också ett nätverk av experter. Björn Sundin, tidigare kommunalråd i Örebro, blir ordförande.

Pengar att söka

Från och med nästa år kommer det också att finnas pengar att söka för städer som vill jobba med att utveckla stadsgrönska och ekosystemtjänster i urbana miljöer. Regeringen avsätter 100 miljoner kronor för 2018, 500 miljoner kronor för 2019 och 550 miljoner kronor för 2020 till detta.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

När hållbarhetschefen kör en glädjedans

Vi i offentlig sektor måste visa att vi är seriösa affärspartners och då kan vi inte bara köpa grisen i säcken. Det är inte ett okej sätt att använda skattemedel, skriver Marilouise Berg, krönikör i Miljö & Utveckling i en krönika om behovet av uppföljning i offentlig upphandling.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny plan för att förbättra EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel

Europaparlamentet ska förbättra förtroendet för EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel. Parlamentet har bland annat enats om att allmänheten måste ha tillgång till de studier som används i processen med att godkänna bekämpningsmedel.