nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Regeländringar inom miljödepartementet

  • Annons 1

Regeringen har beslutat om några regeländringar inom miljödepartementets ansvarsområde. En av dem innebär att verksamhet vid anläggningar som ingår i sammanhängande system för slutförvaring av använt kärnbränsle eller kärnavfall ska prövas av en och samma miljödomstol även om anläggningarna ska vara belägna i olika domstolsområden.

Det har också beslutats om förordningsändringar för övervakning och kontroll av transporter av radioaktivt avfall och använt kärnbränsle. Ändringarna innebär att Strålsäkerhetsmyndigheten ska vara behörig myndighet i ärenden enligt direktivet.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sverige bäst på jämställdhet

Sverige är bäst i Europa på jämställdhet. Det visar färska siffror från det det europeiska jämställdhetsinstitutet EIGE. Men även om Sverige ligger i topp så finns det stora utmaningar under ytan.

Christoffer Bergfors årets hållbara ledare

Hamburgerkedjan Max Burgers vice vd Christoffer Bergfors har utnämnts till årets hållbara ledare av nätverket för Hållbart Näringsliv.
– Det känns fantastiskt kul och ger mig en sporre att göra mer och visa att det går att göra hållbarhet lönsamt, sade Christoffer Bergfors under prisceremonin.