nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Red Bull döms till stora böter i återvinningsmål

  • Annons 1

Red Bull UK har under åtta års tid underlåtit att följa de brittiska bestämmelserna kring förpackningsåtervinning. För det har de nu dömts att betala böter på drygt tre miljoner kronor, det skriver Packnet.se.

Det var sammanlagt 16 åtalspunkter som togs upp under förhandlingarna. Red Bull har bland annat inte registrerat sig i systemet inom det statliga organet Environment Agency (EA) som gäller för återvinning. Enligt EAs beräkningar har företaget sparat minst två miljoner kronor på att inte ansluta sig till systemet.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4