nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Red Bull döms till stora böter i återvinningsmål

  • Annons 1

Red Bull UK har under åtta års tid underlåtit att följa de brittiska bestämmelserna kring förpackningsåtervinning. För det har de nu dömts att betala böter på drygt tre miljoner kronor, det skriver Packnet.se.

Det var sammanlagt 16 åtalspunkter som togs upp under förhandlingarna. Red Bull har bland annat inte registrerat sig i systemet inom det statliga organet Environment Agency (EA) som gäller för återvinning. Enligt EAs beräkningar har företaget sparat minst två miljoner kronor på att inte ansluta sig till systemet.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Studie från Karlstads universitet brister i vetenskaplighet”

Nyligen presenterades en studie från Karlstads universitet som påstod att plastmattor i bostaden ger upphov till upptag av farliga kemikalier hos gravida kvinnor. Studien är behäftad med brister som inte en vetenskaplig tidskrift borde ha accepterat, skriver Tekn Dr Lena Lundberg på PVC Forum – en sektorgrupp inom IKEM, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4