nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Rättsliga åtgärder mot Sveriges luftföroreningar

  • Annons 1

Sverige och nio andra EU-länder bryter mot EUs regler för luftföroreningar. Nu har EU-kommissionen inlett rättsliga åtgärder mot länderna vilket kan leda till stora böter på grund av brister i luftkvaliteten. I Sverige är det Hornsgatan i Stockholm en av de gator som har störst problem. Under 2006 skedde över 800 överträdelser mot de gällande reglerna.

För närvarande pågår en process mot Stockholms stad för den smutsiga luften längs Hornsgatan och fallet drivs av Naturskyddsföreningen.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.