nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Räkna med höjda elpriser industrin

Börja energieffektivisera. De svenska elpriserna kommer att höjas. Det vad budskapet från EU-parlamentarikerna Lena Ek (C) och Anders Wijkman (Kd) när de presenterade EUs nya grönbok på Energiområdet.

  • Annons 1

För några veckor sedan presenterade EU-kommissionen en ny Grönbok för energiområdet som bland annat diskuterar en inre marknad för el och gas, försörjningstrygghet, konkurrenskraftig elförsörjning, strategier för att hantera klimatförändringar och hur man ska stödja ny energiteknik. Det mesta pekar på att EU kommer att få en gemensam energimarknad med ett gemensamt distributionsnät och ett harmoniserat elpris inom snar framtid.

– Vi kommer att få en gemensam el- och gasmarknad på EU-nivå och det gör att vi inte längre kan tänka snävt nationellt. Våra elpriser kommer att höjas till samma nivå som i resten av EU, säger Anders Wijkman, EU-parlamentariker för Kristdemokraterna.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4