nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Ett av målen med butiken som Stockholms Stadsmission och Axfood står bakom, är att tillvarata kring 200 ton överskottsmat under 2016.

Rågsved får Nordens första sociala supermarket

Vid årssiktet öppnas Nordens första sociala supermarket. Matbutiken säljer varor nära bäst-före-datum eller som av annan anledning inte går att sälja i en vanlig butik.

  • Annons 1

Butiken är resultatet av ett samarbete mellan Stockholms Stadsmission och Axfood. Målet är att tillvarata över 200 ton överskottsmat under 2016. Matmissionen har öppet för alla men kommer att erbjuda medlemskap till människor som lever i ekonomisk utsatthet, vilket innebär att medlemmar kommer att få handla mat till en tredjedel av vanligt butikspris. Under första året kommer även 20 personer som idag står utanför arbetsmarknaden att erbjudas arbetsträning i butiken.

Butiken ligger i Stockholmsförorten Rågsved.

Butiken ligger i Stockholmsförorten Rågsved.

Förutom att butiken i sig är en social satsning kommer eventuella intäkter från butiken gå till att utveckla Stockholms Stadsmissionens arbete med arbetsintegration och matsvinn.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Kemikalieinspektionen försvarar beslut om bekämpningsmedel

Myndigheten försvarar det kritiserade beslutet om att tillåta växtskyddsmedlet Gaucho i sockerbetsodlingar. Dispensen för medlet som innehåller neonikotinoider gäller i fyra månader under våren 2019 och kan skada bin.

  • Annonskod Huvudspalten 4