nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Priset Miljöbästa bil går till Göteborgs stad

  • Annons 1

Det är Göteborg Stad som belönas med tio stjärnor för sitt långsiktiga och innovativa arbete. Diplomet för Miljöbästa bil överlämnades till kommunalrådet Marina Johansson av Gröna Bilisters ordförande Jakob Lagercrantz. Föreningen Gröna Bilister har sedan 1994 granskat ett hundratal kommuner runtom i landet ur ett miljöbilsperspektiv. De bästa resultaten är samlade i en bok, Vision 2010. Organisationen kommer nu att utveckla kraven vidare, bland annat kommer stadsbyggnad och kollektivtrafik att inkluderas.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.