nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Priset Miljöbästa bil går till Göteborgs stad

  • Annons 1

Det är Göteborg Stad som belönas med tio stjärnor för sitt långsiktiga och innovativa arbete. Diplomet för Miljöbästa bil överlämnades till kommunalrådet Marina Johansson av Gröna Bilisters ordförande Jakob Lagercrantz. Föreningen Gröna Bilister har sedan 1994 granskat ett hundratal kommuner runtom i landet ur ett miljöbilsperspektiv. De bästa resultaten är samlade i en bok, Vision 2010. Organisationen kommer nu att utveckla kraven vidare, bland annat kommer stadsbyggnad och kollektivtrafik att inkluderas.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Vegetariskt valgodis från Alliansen

Alliansens förslag till klimat- och miljöpolitik domineras av morötter, alltså stöd av olika slag, som bonus för miljöbilar. Därmed har Moderaternas politik fått stort genomslag. Med ett grönt spår för företagande, får även Centerpartiets politik genomslag, medan några av Liberalernas och Kristdemokraternas hjärtefrågor fått stryka på foten.