nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Press på företags aktiepris ska minska utsläpp

Genom att sätta press på företagens aktiepris hoppas den ideella föreningen the Environmental Investment Organisation uppmuntra företag att minska sina utsläpp.

  • Annons 1

De har lanserat en utsläppsranking av världens största företag som även tar hänsyn till om deras utsläpp har blivit verifierade av utomstående källor. I topp på den globala listan ligger Natura Cosmeticos, Novozymes, Astra Zenecka och Vestas Wind.

Rakningen som tittar på företagens utsläpp av växthusgaser utgör sedan en bas för en serie av börsindex som ska lanseras inom snar framtid. Hur företagen värderas i indexet beror på var de ligger på rankringlistan.

Syftet är att tillräckligt många investerare ska börja följa organisationens index. Följden blir då att företagen kommer att känna av en förändring i efterfrågan på deras aktier som kan relateras till deras utsläpp av växthusgaser.

– Vårt initiativ ger investeringsvärlden en chans att leva upp till vad de lovat vad det gäller att ta sitt miljöansvar och investera på ett sätt som kan pressa företag att utvecklas på ett hållbart sätt, kommenterar Emma Nilsson på The Enivonment Investment Organisation.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4