nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Positivt riktning för endast fyra miljömål

Naturvårdsverket ser en positiv utveckling i miljön för endast 4 av 16 miljökvalitetsmål.

  • Annons 1

Utvecklingen i miljön är positiv för 4 av miljökvalitetsmålen, för 5 går utvecklingen däremot i negativ riktning och för resterande 7 mål står det stilla.

Naturvårdsverket gör varje år en uppföljning av miljömålen. Nu har 2015 års utvärdering presenterats men i den ingår ingen bedömning om miljökvalitetsmålen kommer att nås till 2020. Det beror på att det i år även görs en fördjupad utvärdering av miljömålen som presenteras den 1 september.

Det Naturvårdsverket nu har presenterat om utvecklingen i miljön tyder dock inte på att läget har förändrats särskilt mycket från föregående år, då 14 av 16 mål inte såg ut att nås.

Efterlyser bättre styrning

Liksom Miljömyndighetsutredningen som lämnades in till regeringen i veckan efterlyser Naturvårdsverket bättre styrning och att de verktyg som finns för att få mer gjort i miljöarbetet verkligen används.

I nummer 3 av Miljö & Utveckling som kommer ut den 8 april tar vi en närmare titt på den kritik som finns mot miljömålssystemet.

Kommentarer

1 reaktion till “Positivt riktning för endast fyra miljömål”

  1. Lars Edman skriver:

    … och allt om uppföljningen av miljömålen hittar du här: http://miljömål.se/au

    /Lars Edman, webbredaktör miljömål.se, Naturvårdsverket

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4