nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Politiker vill öka graden av låginblandning

Sex av tio riksdagskandidater vill öka låginblandningen av biodrivmedel i bensin och diesel, enligt en undersökning som Statoil genomfört bland 280 riksdagskandidater.

  • Annons 1

62 procent av riksdagskandidaterna är positiva till att öka låginblandningen av etanol i bensin från dagens fem till tio procent. En procent är negativa till förslaget, medan 37 procent inte redovisar någon åsikt i frågan.

När det gäller diesel är 65 procent, positiva till att öka låginblandningen av biodrivmedel från dagens fem till sju procent. Ingen är negativ till förslaget, medan 35 procent inte redovisar någon åsikt i frågan.

– Undersökningen visar att det nu finns ett brett stöd, tvärs över partigränserna, för en ökad andel biodrivmedel i bensin och diesel. Det är glädjande, eftersom låginblandning är ett snabbt och effektivt sätt att minska trafikens klimatpåverkan, säger Helena Fornstedt, informationsdirektör på Svenska Statoil.

Statoil ställde frågor till 494 riksdagskandidater på valbar plats, varav 57 procent svarade. Undersökningen genomfördes i form av en elektronisk enkät under perioden 21 maj till 10 juni 2010.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

När hållbarhetschefen kör en glädjedans

Vi i offentlig sektor måste visa att vi är seriösa affärspartners och då kan vi inte bara köpa grisen i säcken. Det är inte ett okej sätt att använda skattemedel, skriver Marilouise Berg, krönikör i Miljö & Utveckling i en krönika om behovet av uppföljning i offentlig upphandling.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny plan för att förbättra EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel

Europaparlamentet ska förbättra förtroendet för EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel. Parlamentet har bland annat enats om att allmänheten måste ha tillgång till de studier som används i processen med att godkänna bekämpningsmedel.